Tarihe Not Düşmek
Geçtiğimiz hafta bir öğrencim “haberiniz olmayabilir” diyerek bir Youtube linki iletti.
Seyrettiğimde ilginç bir şekilde gülümsedim. Gülümsedim zira videoda anlatılan konu benim için çok önemli kazanımlarımın olduğu bir TÜBİTAK projesinin içeriğiyle çok ilişkiliydi.
Sözünü ettiğim TÜBİTAK projesinin ismi “Benzeşik dinamik deney tekniği kullanılarak karbon liflerle güçlendirilmiş bölme duvarlı betonarme çerçevelerin incelenmesi (106M050)” olup videodaki Yavaşlatılmış Deprem Simülasyonu konusunun ta kendisidir .) (bkz. Projelerim).
Bu proje benim için çok önemlidir. Zira deneysel veri alma ve işleme konusunda ilk tecrübemi bu projede elde ettim ve ne kadar zor bir iş olduğunu birinci elden gördüm. Bu projede burslu öğrenci olarak çalıştım ve 2006’da bu projenin 4 kişilik çekirdek ekibinin oluşturduğu “grup” halen beraber çalışmaktadır. Geçtiğimiz hafta bu projenin 3. makalesi çıktı. Umarım önümüzdeki hafta grubun 4. makalesi kabul olacak. Keşke bu projede katkım çok daha fazla olsaydı. Maalesef proje öncesinde sahip olduğum bilgi bu çalışmanın önemi hakkında yeterli değildi. Oysa bu ay başında vermiş olduğumuz TÜBİTAK proje önerisine hazırlanırken farkına vardığım dinamik karakterli deneysel çalışma konusunda çok önemli bir ara adım.
ODTÜ kaliteli eğitimine bir başka önemli aracı kattığı için şanslı durumda. Umarım bir gün onlara katılma şansım olur.
Bu yazı 1195 defa okundu
- Hoca Ne Düşünüyor? - 29/08/2014
- Türkiye’deki Yükseköğretimin Evrimi - 22/08/2014
- Ders Vermek… - 01/08/2014
Bir yanıt yazın