Hoca Ne Düşünüyor?
Üniversite hocalarının başarı notlarını nasıl verdikleri her zaman merak konusudur.
Her yiğidin farklı yeme tarzı olduğu gibi her hocanın da kendine göre bir yöntemi vardır. Benim yöntemim oldukça basit: tüm yıliçi ve sonu değerlendirmelerinin ağırlıklı ortalaması alınır ve sonrasında bir eşik değeri belirlenir (F sınırı). Bu eşik değerden üstüne ise harf notları eşik aralıklarla bölünür ve bu aralıklara düşen öğrenci ağırlıklı ortalaması, karşılık gelen başarı notuna sahip olur. Buna bir örnek 2014 Yaz okulunda 32 örencinin kayıtlı olduğu CE4101 dersidir. Detayı aşağıda gözüken bu değerlendirme sistemi, kötü düşünceden ve kazadan son derece uzak olduğu inancındayım. Değerlendirmemde 4 ayrı durum söz konusudur. Eşik ve tavan değerlerin sırasıyla 50/100, ortalama-standart sapma/100, 50/en yüksek puan, ortalama-standart sapma / en yüksek puan durumları içinden öğrenci lehine olanı ki bu genelde 4 numaralı durumdur, tercihimdir.
Benim inancıma göre, bu tür bir değerlendirme son derece şeffa olmakla beraber, hem öğrenci hem de hoca için son derece nettir.
En azından ben kendi derslerimde buna inanıyorum. Hatası veya sevabıyla bu benim düşüncemdir.
Bilgilendirme: Yukarıda yer alan değerlendirme sistemi, tamamen kendi kişisel görüşlerimi içermekte olup, işverenim olan üniversiteye herhangi bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır.
Bu yazı 1345 defa okundu
- Hoca Ne Düşünüyor? - 29/08/2014
- Türkiye’deki Yükseköğretimin Evrimi - 22/08/2014
- Ders Vermek… - 01/08/2014
Bir yanıt yazın