Anlatabiliyor muyum?

Merhaba. Şu anda “Anlatabiliyor muyum?” yazısını okuyorsunuz.

Müzik

Geçenlerde keşfettiğim bir şarkıdan bahsetmek istiyorum. Aslında zaten son derece leziz bir parçanın son derece leziz bir versiyonu desek daha doğru bir tanım olacak. Çok sevdiğim Amerikalı grup Coldplay’in uzak diyarlara götüren şarkısı “Paradise”‘ın oldukça güzel hazırlanmış bir versiyonundan bahsediyorum. Orjinal klipteki filin özgürlük hissini çok daha yüksek bir platformda hissettiren afrika manzaralı klibi ve çello, piyano ve ismini bilmediğim vurmalı çalgıdan dökülen o tınıların uyumu ile tam sevmelik bir şarkı ortaya çıkmış, ThePianoGuys’tan “Peponi” sizlerle:

Orjinal Paradise

Afrika’nın zirvelerindeki paradise, :)

İki şarkının bana hissettirdiği şey gerçekten cennetten bir ısırık almak gibi. Aradaki tek fark, bir tanesinin vanilyalı, bir tanesinin çikolatalı olması.

Sıradaki beğenim yine bir cover ve bir diğer sevdiğim grup Red Hot Chili Peppers’ın Otherside şarkısının Soul müzik türüne yeniden çevrilmiş hali, Ben L’Oncle Soul’dan geliyor. Aslında RHCP’nin diğer şarkılarına nispeten biraz daha yavaş kalan orjinal Otherside, Soul ile hızlanıyor ve kıpır kıpır bir parça haline geliyor. İşte Soul’dan beklediğim son! Normalde orjinal hayranıyımdır fakat bu cover parçayı da oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Soul müzik türünün genç temsilcilerinden olan Ben’in başka coverları da mevcut, dinlemek isterseniz Youtube’tan diğer parçalarına da ulaşabilirsiniz. Özellikle dikkatimi çeken White Stripes Seven Nation Army Cover’ı oldu.

Orjinal Red Hot Chili Peppers – Otherside

Ben L’Oncle Soul – Otherside Cover

White Stripes – Seven Nation Army Cover

Resim


İnternette dolanırken rastgeldiğim ve isminin tam olarak “toplumun gücü” olmasını istediğim resim. Milyonlarca işçinin aynı anda size doğru gelişine, üzerine tulum giyen, kafalarında fötr şapka ile zamanının işçi sınıfına atıfta bulunan dev akışın resmedilmiş hali. Milyonlarca insanın aynı yöne ilerlemesi bile resmin anlatmak istediğinden fazlasının hissettiriyor insana. Zaman zaman toplumu aptal yerine koyan hükümetler işte bu dev akış içinde kayboldular, yitip gittiler de. Toplum elinde büyük bir güç barındırıyor, hiç kimsede olmayacak kadar büyük olan bir gücü. İşte bu resmin anlattıklarından sadece birkaç cümle sizlerleydi. Diğer cümleler için (bkz: siz)

Söz

“Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen bir adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!” (Nietzsche)

Ne zamandır düşündüğüm ama bir araya getiremediğim düşüncelerin cümlelerini yıllar önce tam olarak ortaya koyan Nietzsche’ye şükranlarımı sunuyorum. Acaba böyle bir cümleden dışarı çıkmak için hangi noktalama işareti gerekir?

Kısa Film

Şahan ve Togan Gökbakar’ın zamanında çekmiş oldukları kısa film: Buğra. Oldukça güzel bir kompozisyon ve sunum. Hoş melodiler arasında akan dram ağırlıklı bu kısa film, sonuyla da insanın ruhuna dokunmayı başarıyor.

“Anlatabiliyor muyum?” sona erdi, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, bir sonrakine kadar esen kalın! ;)

Bu yazı 2402 defa okundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.