Universiade 2011 – Erzurum
Türkiye’den bir olimpiyat geldi, geçti.
Açılışından, kapanışına, tv yayınlarından, internet sitesine bu işin ne kadar ciddiyetle yapıldığının muhteşem bir örneği oldu bu organizasyon.
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Her fırsatta türlü ayak oyunlarıyla birçok organizasoyonu Türkiye’ye vermekten vazgeçen öngörüsüz ama önyargılı kurum ve kişilere de kapak olsun.
Şapkalarını önlerine koyup düşünsünler. Üniversite Oyunları gibi o kadar da izleyicisi olmayan, Olimpiyat ve Dünya Kupası gibi organizasyonların yanında bir hayli alt sıralarda yer alan böyle bir organizasyonu Türkiye bu kadar muhteşem ve görkemli yapmayı başarmıştır. Nokta.
Hatta bunu tam bir şölene çevirmiştir ki bunu Erzurum şehrinde yapmıştır.
Yanlış anlaşılmasın buna vurgu yapmamın sebebi Erzurum’da bunu başaran insanların fırsat verilse İstanbul’da İzmir’de neler yapabileceğini gözler önüne sermektir.
Ama her zaman dediğim gibi bu konular hep politik olacak.
Biz ağzımızla kuş tutsakta ne bir Olimpiyat ne de bir Dünya Kupası verecekler. Avrupa Birliğine kabulü de bu sınıfa koyarsam kızmayın lütfen.
Ne zaman ki sözde değil özde gücümüzün farkına varacağız. İşte o zaman biz istemeyeceğiz onlar gelip siz yapın diyecekler, rica edecekler. Ama o günleri ben görürmüyüm bilmem.
Murat yine uçtu diyenler varsa aranızda aşağıdaki yazıyı okumaya devam etsin.
Dünyanın en büyük uluslararası topluluğuna Türkiye’nin katılması için yapılan öneri karşısında Gazi Mustafa Kemal şöyle dedi: “Başvurmayı düşünmüyoruz fakat davet ederlerse katılırız.”
Topluluk, ‘başvurma zorunluluğu’nu uygulamaktan ilk kez vazgeçti ve 43 üyenin oybirliğiyle Türkiye’nin topluluğa davet edilmesine karar verdi. Bu davet üzerine Türkiye, Milletler Cemiyeti`ne katılmayı kabul etti. Yıl 1932 idi.
Bu yazı 1859 defa okundu
- Trello ile Yeni Yıl Hedeflerinize Ulaşın - 16/11/2024
- 2016’da Neler Okudum - 16/01/2017
- Bir de Piri ile Gez - 09/01/2017
Bir yanıt yazın